آفتاب نیوز :
اینترنت برای زندگی مدرن ضروری است، مردم در سراسر جهان را به هم متصل می کند و دسترسی به اطلاعات، خدمات و فرصت های فراوانی را فراهم می کند، اما آیا می دانستید که دسترسی به اینترنت به طور نابرابر در سراسر جهان توزیع شده است؟ برخی از کشورها پیشرفت قابل توجهی در توسعه دیجیتال داشته اند، در حالی که برخی دیگر هنوز در تلاش هستند تا شکاف دیجیتال را از بین ببرند.
در دنیایی که همه چیز از بانکداری گرفته تا رایگیری به صورت آنلاین انجام میشود، قرار گرفتن در آن سوی شکاف دیجیتال، دسترسی به سلامت، آموزش، شبکههای اجتماعی و خدماتی را که نیمی از جهان بدیهی میدانند، قطع میکند.
بانک جهانی اعلام کرده است که دسترسی به اینترنت یک امر تجملی نیست، بلکه یک ضرورت اساسی برای توسعه اقتصادی و انسانی در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه است.
این بانک افزود: اتصال دیجیتال علاوه بر دسترسی به آموزش و مراقبت های بهداشتی، از توانمندسازی زنان و پایداری محیط زیست حمایت می کند، شفافیت و پاسخگویی دولت را افزایش می دهد و جوامع محلی و جهانی را توانمند می کند.
تنها 35 درصد از مردم کشورهای در حال توسعه به اینترنت دسترسی دارند، در حالی که بیش از 80 درصد از مردم کشورهای توسعه یافته به اینترنت دسترسی دارند. این بانک می گوید افزایش دسترسی به اینترنت می تواند تولید ناخالص داخلی 75 درصد کشورهای در حال توسعه را 2 تریلیون دلار افزایش دهد و 140 میلیون شغل جدید ایجاد کند.
بر اساس گزارش اتحادیه بینالمللی مخابرات سازمان ملل (ITU)، در سراسر جهان، استفاده از اینترنت در طول همهگیری کووید-19 افزایش یافته است و در سال 2020 میزان استفاده از اینترنت در سراسر جهان 11 درصد و در کشورهای کمدرآمد 15 درصد افزایش یافته است.
اتحادیه تصریح کرد: تا پایان سال 2022، 5.3 میلیارد نفر یا دو سوم جمعیت جهان به اینترنت دسترسی خواهند داشت و بخش قابل توجهی از این افزایش به دلیل اقدامات خانه نشینی خواهد بود. همه گیری مجبور کرده است. مردم از ویدئو کنفرانس برای کار و مطالعه استفاده می کنند.
سازمان ملل اعلام کرده است که هزینه نصب زیرساخت اینترنت منجر به افزایش سریع اتصالات اینترنت تلفن همراه در آفریقا شده است، اما اگرچه همهگیری استفاده را افزایش داده است، تنها حدود 29 درصد از مردم در جنوب آفریقا به اینترنت تلفن همراه متصل هستند.
بر اساس گزارش بانک جهانی، اتصال اینترنت به طور کلی در منطقه شرق آسیا و اقیانوس آرام بالاتر است، به طوری که 70٪ از جمعیت می توانند به خدمات آنلاین دسترسی داشته باشند، اما پذیرش اینترنت تلفن همراه کمتر از 49٪ است، اگرچه انتظار می رود به دو افزایش افزایش یابد. بار. یک سوم تا سال 2030 خواهد رسید
تا آوریل 2023، هند بزرگترین جمعیت آفلاین در جهان بود. این کشور جنوب آسیا بیش از 705 میلیون نفر بدون اتصال به اینترنت داشت. چین با حدود 358 میلیون نفر که به اینترنت متصل نیستند، در رتبه دوم قرار دارد. با این حال، چین و هند به ترتیب در رتبه های اول و دوم به عنوان کشورهای دارای بیشترین تعداد کاربران اینترنت در سراسر جهان و پاکستان در رتبه سوم قرار دارند.
شایان ذکر است که نتایج این نظرسنجی نشان داد که دسترسی به اینترنت برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد “اساسی” است. با این حال، تنها 35٪ از مردم در کشورهای در حال توسعه دسترسی آنلاین دارند، و حتی در کشورهای توسعه یافته مانند ایالات متحده، این رابطه بین جمعیت شناسی متفاوت است.
درک وضعیت فعلی دسترسی به اینترنت در سراسر جهان برای رسیدگی به چالش ها و استفاده از پتانسیل کامل این ابزار قدرتمند برای توسعه و پیشرفت جهانی بسیار مهم است.
چین بیشترین افراد آنلاین را دارد. چین با 989 میلیون نفر آنلاین، کشوری است که بیشترین تعداد کاربران اینترنت را در جهان دارد و بیش از 20 درصد از کاربران اینترنت جهان را به خود اختصاص داده است. چین همچنین در توسعه فناوری های جدید مانند G5 و هوش مصنوعی پیشرو بوده است.
4.6 میلیارد نفر به اینترنت دسترسی دارند. این تعداد حدود 60 درصد از جمعیت جهان است و این تعداد در سال های اخیر با فناوری های جدید مانند دستگاه های تلفن همراه به طور پیوسته در حال افزایش بوده است به این معنی که افراد بیشتری به اینترنت دسترسی دارند.
نقل قول ها
unsustainablemagazine.com
statista.com
weforum.org